Omega 3 vetzuren – Eqology

Omega 3 – Eqology

Omega 3 vetzuren, onmisbaar voor een goede gezondheid

De basis van een goede gezondheid ligt in voeding, daar ben ik van overtuigd. Je voedt letterlijk je lichaam met alle gezonde stoffen die het nodig heeft, koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dat doe je met voeding die zo puur en onbewerkt mogelijk is. Geen pakjes en zakjes, geen geraffineerde suikers. Het liefst zo min mogelijk voeding die (in een fabriek) bewerkt is.
Maar, het is lastig om alle benodigde voedingsstoffen in voldoende mate binnen te krijgen. Omega 3 vetzuren vormen een van die benodigde voedingsstoffen. Het is een essentieel onverzadigd vetzuur. Essentieel houdt in dat je het wel nodig hebt, maar dat je lichaam het niet zelf kan aanmaken. Je moet het daarom via voeding binnenkrijgen. Omega 3 vetzuren zitten bijvoorbeeld in vette vis en zeewier.
Het is lastig om voldoende vette vis te eten en om op die manier omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Vis is niet goedkoop en daarbij bevat het zware metalen of niet de juiste verhouding vetzuren, vanwege het warme water waar de vissen in zwemmen en het voedsel wat deze (vaak kweek)vissen te eten krijgen.

Verhouding omega 3:6

Een tekort aan omega 3 vetzuren zorgt voor tal van problemen. Er ontstaan sluimerende, langdurige ontstekingen. En die ontstekingen zijn de basis van bijna alle welvaartsziekten, zoals hart- en vaatziekten, cognitieve achteruitgang, ziekten van het zenuwstelsel zoals Alzheimer en Parkinson, achteruitgang van de ogen, darmproblemen, hormonale disbalans etc. Ook heeft een verkeerde verhouding omega 3:6 invloed op je vruchtbaarheid.
De meeste mensen hebben een verkeerde verhouding omega 3:6 in hun lichaam, er is vaak veel meer omega 6 aanwezig, soms wel tot 30 keer meer. En die verkeerde verhouding ligt juist aan de basis van die sluimerende ontstekingen. Zie omega 6 als kleine brandjes in je lichaam en omega 3 als de brandblusser. Je immuunsysteem staat continue ‘aan’ om deze brandjes te blussen. Dat vreet energie. Voldoende omega 3 levert je meer energie op. Bij een verhouding van 1:5 of lager worden die ontstekingen de kop ingedrukt.

Gezonde cel, beschadigde cel

Ook voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden, is omega 3 erg belangrijk. Voor het optimaliseren van je vruchtbaarheid en voor een gezonde hormoonbalans. Tijdens de zwangerschap zijn de vetzuren zijn voor de opbouw van de hersenen en zenuwstelsel van de baby. Na de zwangerschap zijn de vetzuren nodig om de baby te voeden, de baby onttrekt omega 3 vetzuren aan de moeder.
Voldoende omega 3 vetzuren helpt ook om een postnatale depressie te voorkomen.

Eqology: the best there is

Om deze redenen ben ik gestart met het gebruiken van omega 3 visolie, ter ondersteuning en verbetering van mijn gezondheid. En niet zomaar één, maar de beste die er is. Gemaakt van 100% arctische, wilde vis, van uitstekende kwaliteit en heel duurzaam. De vis is gevangen voor de kust van Noorwegen in ijskoud water en heeft het MSC keurmerk. Het (Noorse) bedrijf dat de olie maakt heet Eqology.

Waarom Eqology?

Er zijn heel veel omega 3 supplementen te verkrijgen, maar vaak van slechte kwaliteit. Waarom zou je voor Eqology kiezen?

• 100% arctische wilde vis
• Duurzaam geproduceerd en MSC gecertificeerd
• Beste TOTOX (total oxidation) waarde (een van de zuiverste oliën ter wereld)
• Met bloedtesten (door middel van een vingerprik) die het effect aantonen. De verhouding omega 3:6 en de hoeveelheid omega 3 in je bloed (omega 3 index) wordt gemeten.
• Het is een olie, geen capsules. Olie kan niet goed tegen verwarmen, daar wordt het ranzig van en dan verliest het zijn goede werking. Capsules worden om olie heen gesmolten en worden dus wel verhit.
• De zware metalen worden uit de olie gefilterd door middel van bentoniet klei.
• De olie is hoog gedoseerd en het DHA vetzuur in de olie is hoger dan het EPA vetzuur. DHA is de bouwstof voor je hersenen/zenuwen en celmembranen in het algemeen. EPA is het ontstekingsremmende vetzuur. Van EPA kan geen DHA worden gemaakt, maar omgekeerd wel. Zo kan je lichaam precies reguleren hoeveel EPA het nodig heeft.
• Naast omega 3 vetzuren bevat de olie van Eqology koudgeperste olijfolie, omega 9 vetzuren, wat ook preventief werkt tegen hart- en vaatziekten.
• De olie bevat vitamine D3, een vitamine welke veel mensen te weinig binnenkrijgen.

Check het filmpje om alle informatie op een rijtje te zien:

De kosten

Om je cellen de kans te geven echt baat te hebben bij de olie, is het raadzaam om de olie minimaal een half jaar te gebruiken, dit heeft te maken met de levensduur van je cellen. Een pakket voor een half jaar kost €284-. Je krijgt dan acht flessen olie en twee vingerpriktesten. Ook krijg je gratis een set vitamine K2 capsules, een anti-aging stof die gezonde bloedvaten en sterke botten ondersteunt (ter waarde van €25,-).

De eerste twee maanden gebruik je een dubbele dosis (twee keer 10 ml), om een kickstart te maken. Daarna gebruik je één keer per dag de olie, bij je ontbijt.
Voor je start met het gebruik van de olie, voer je zelf een eenvoudige vingerpriktest uit. Na vier maanden doe je deze test opnieuw om het effect te meten.

Duur? Vergelijk het met eten van vis. Genoeg vette vis eten is duurder én je krijgt niet voldoende omega 3 binnen. Zie deze olie als onderdeel van je voeding. Je doet met deze olie zoveel goeds voor je gezondheid, het is het echt meer dan waard.

Eet je plantaardig? Binnenkort komt er ook een vegan versie van de olie!

Wil je de olie bestellen of meer informatie? Stuur dan een berichtje naar info@puurbyannemiek.nl